ANTIK ÓRAWebmester7596

Antik óra

javítás

Antik órának az 1920 előtt készült óraműveket nevezzük. Mivel a XIX. században és ezt megelőzően még nem volt ipari mennyiségű termelés, csak manufakturális, így az ezekből a korokból származó antik órák választéka nagyon sokszínű képet mutat. Antik órák között gyakran találunk egyedi – sok esetben – gondos kézimunkával készült, múzeumba vagy gyűjtői kézbe illő, rendkívül értékes antik órákat, igazi műremekeket is.

Az antik órák javításával kapcsolatban típushibákról nem beszélhetünk! Minden antik óra javítása külön ráfordított plusz időt igényel. Az eltelt évszázadok sokszor kívül-belül nagyon megviselik ezeket az értékes antik órákat, ezért javításuk különösen nagy pontosságot és odafigyelést igényel.

Az antik óra szerkezetét mindig nagy gondossággal és precizitással javítjuk vagy újítjuk fel, a hiányzó alkatrészeket az eredetivel megegyező minőségben és „design”-ban pótoljuk. Előfordul, hogy az antik órába zeneszerkezetet is beépítettek, ami szintén javításra, felújításra szorul. Mi ezt a munkát is el tudjuk végezni.

Az antik óratok restaurálását műbútorasztalosra bízzuk, akivel az üzletünk évtizedek óta működik együtt.

Antik óra javítással kapcsolatban keresse Hidvéghy László órást a kapcsolatok menüpontban található elérhetőségen.

Az antik óra javításra 1 év garanciát vállalunk!